tisdag 23 april 2024

inloggad som

Trimmet Chempaq rejser 15 millioner

Medicoteknikfirmaet Chempaq i Farum blev sidste efterår tvunget til at skille sig af med halvdelen af personalet. Nu har virksomheden fået tilført 15 millioner danske kroner i mellemfinansiering fra ejerne og planlægger lancering af en ny version af deres blodanalyseapparat til sommer.

Chempaq udvikler og markedsfører Chempaq XBC, et analyseapparat der anvendes til at måle mængden af forskellige typer blodceller. Det gøres direkte hos lægen, i stedet for at prøven sendes til et laboratorium, hvilket ellers er det mest almindelige i dag. Hidtil har Chempaqs apparat kunnet måle hvide blodlegemer, røde blodlegemer og stoffet hæmoglobin. Den version, som skal lanceres til sommer, måler endvidere trombocytter, de såkaldte blodplader.

— På den måde får vi en helt ny måler, der giver en komplet blodcelletælling på 3-4 minutter. Det er den mest almindelige blodmåling i verden, og der udføres omkring 300 millioner hvert år i USA, siger Chempaqs adm. dir. Michael Pålsson.

Nu søger virksomheden en større partner til lancering og distribution af det nye apparat. Michael Pålsson håber at have en aftale klar i løbet af et par måneder.

Sidste efterår havde Chempaq 32 ansatte, nu er der kun 16. En person arbejder på firmaets afdeling i USA, resten i Farum. Hidtil har selskabet solgt omkring 500 blodmålere, frem for alt i USA og Skandinavien. Man regner med at kunne fremvise positivt cashflow i 2012. Chempaq ejes af InnFond, Symbion Capital I, Vækstfonden, finske BioFund og ventureselskabet Vecata.

Af Lisa Kirsebom

Medicoteknikfirmaet Chempaq i Farum blev sidste efterår tvunget til at skille sig af med halvdelen af personalet. Nu har virksomheden […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad