söndag 3 mars 2024

inloggad som

Norsk multimillioninvestering bringer CarpoNovum på markedet

Det norske ventureselskab Caprice Medical AS investerer 20 millioner svenske kroner i medicoteknikfirmaet CarpoNovum i Lund. Aftalen er netop faldet på plads, og med den kan virksomheden bringe sin koblingsring til tarmoperationer frem til markedet. Allerede om nogle dage skal det første kliniske studie på mennesker indledes.

CarpoNovums ring RapAn er en koblingsanordning, der anvendes til at samle tarmen, når en kirurg har fjernet en svulst. Tidligere studier har vist, at risikoen for lækage og infektioner bliver betydeligt mindre end med den nuværende teknik. Nu har Anders Grönberg kontakt til de første to personer, der skal afprøve ringen. Inden for to år skal mindst 150 personer have ringen indopereret på en række universitetshospitaler rundt om i verden, blandt andet i Danmark, Norge, Tyskland og Kina.

Pengene fra Caprice kommer i to trin, 8 millioner nu og yderligere 12 millioner, når CarpoNovum har nået visse milepæle i udviklingen. Inden for tre år regner Anders Grönberg med, at operationsringen plus yderligere tre produkter, to hjælpeværktøjer og et overvågningsinstrument, vil være klinisk testede og CE-mærkede. Det er den kvalitetsmærkning, som kræves for at medicotekniske produkter skal kunne sælges i Europa.

CarpoNovum blev grundlagt i 2006 og bestyrelsesformand er Leif Smeby, tidligere forskningsdirektør i medicoteknikkoncernen Gambro. Når Caprice Medicals investering er afsluttet, vil de to grundlæggere og kirurger Anders Grönberg og Henrik Thorlacius eje knap 25 procent hver af selskabet, Caprice godt 30 procent, og Lunds universitets holdingselskab Luab samt en række business angels resten.

Af Lisa Kirsebom

Det norske ventureselskab Caprice Medical AS investerer 20 millioner svenske kroner i medicoteknikfirmaet CarpoNovum i Lund. Aftalen er netop faldet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.