lördag 20 april 2024

inloggad som

Dansk spilfirma jagter millioninvestering og retter blikket mod Malmö

Computerspilfirmaet Zeitguyz, som holder til i kuvøsen 5te i København, forhandler nu med amerikanske og britiske forlæggere om millionbeløb, der skal gøre det muligt at videreføre udviklingen af det retrofuturistiske computerspil “Recoil: Retrograd”.

— Vi har fået tilført over ti millioner kroner hidtil, men nu har vi brug for yderligere 80 millioner. Det er dyrt at udvikle spil, siger Morten Iversen, Zeitguyz’ chef eller “ZEO”, som der står på visitkortet.

Det, Zeitguyz netop nu primært forhandler om, er rettigheder. Spilbranchen er snart lige så stor som filmbranchen, og et spil omfatter i dag så meget mere end blot selve CD-ROM’en med etui. Ligesom i filmindustrien kan spillene tjene flere penge hjem på merchandising. Zeitguyz har desuden planlagt at bringe reklamer på store opslagstavler i selve spillet.

Morten Iversen startede firmaet i foråret 2005 ved hjælp af royalties fra sin tid som forfatter på Danmarks største spilfirma IO Interactive. Siden starten er antallet af medarbejdere på Zeitguyz vokset til 30, hvoraf to er piger, såkaldte “zeitgirlz”. Målet er inden næste sommer at blive 50-60 personer, og på den baggrund kigger man også efter nye lokaler. Blandt andet overvejer selskabet at forlade København og flytte til Västra Hamnen i Malmö.

Zeitguyz har kun et produkt, og det er spillet “Recoil: Retrograd”. Spillet er et interaktivt first shooter game, som udspiller sig i en interaktiv verden. Miljøet skal forestille en typisk europæisk storby, og inspirationen har Morten Iversen hentet hos Jules Verne.

I dag findes der en spilbar demo, men målet er, at hele spillet skal være ude på markedet i 2010.

Af Anders Frick

Computerspilfirmaet Zeitguyz, som holder til i kuvøsen 5te i København, forhandler nu med amerikanske og britiske forlæggere om millionbeløb, der […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.