torsdag 30 maj 2024

inloggad som

Udvikler af nanoværktøj søger kapital til serieproduktion

Teknikvirksomheden nQuip i forskerparken Ideon i Lund søger kapital til at påbegynde serieproduktion af deres produkt Edu-Scope, et AFM-mikroskop (”Atomic Force Microscope”) til undervisning. 14 prototyper er allerede solgt til omkring 140.000 svenske kroner stykket.

Der kræves fire millioner kroner for at kunne starte serieproduktion og ansatte en marketingmedarbejder. nQuip forhandler i øjeblikket med venturekapitalister og håber at få tilført pengene i begyndelsen af 2004. Selskabet er desuden begyndt at kigge efter en passende partner til produktionen.

Mikroskopet er et vigtigt indslag i nanovidenskabelig forskning. Ifølge nQuips adm. dir. Joakim Lindahl er denne type instrumenter både dyre og komplicerede, og nanoforskere ombygger ofte deres egne eksemplarer for at de skal passe til netop deres formål – det gør udstyret endnu sværere at anvende for en amatør. I takt med at stadig flere universiteter og højere læreanstalter satser på nano-orienterede uddannelser, vokser behovet for billigere instrumenter tilpasset til undervisning.

Hidtil er det universiteterne i København og Lund samt nogle svenske gymnasier med stipendiemidler til videnskabeligt udstyr, der har satset på Edu-Scope. Højere læreanstalter i blandt andet Leeds og Dublin har bedt om tilbud fra nQuip. Der findes omkring 20 producenter af AFM-mikroskoper i verden, men ifølge nQuips egne oplysninger er det kun ganske få af dem, der er begyndt at udvikle et instrument til uddannelse.

nQuip blev grundlagt for næsten fire år siden som en knopskydning fra Lunds universitet.

Teknikvirksomheden nQuip i forskerparken Ideon i Lund søger kapital til at påbegynde serieproduktion af deres produkt Edu-Scope, et AFM-mikroskop (”Atomic […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Lyft för Joel Eklunds sportföretag

  USWE Sports som säljer sportryggsäckar gick över 100 Mkr i försäljning under det brutna räkenskapsåret. Även lönsamheten förbättras snabbt.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Industridesign vänder efter tuff vår

  Designföretaget Zenit i Malmö pustar ut efter en vår som vd Jonas Svennberg kallar för ”katastrof”. Nu väljer fem av firmans anställda att bli partner i bolaget.

 • Genombrott för Opticept

  Opticept har fått sin största order hittills, fem gånger större än tidigare års helårsomsättningar.
  – Det går inte att jämföra med något annat vi presterat, säger vd Thomas Lundqvist som nu måste skala upp produktionen.