tisdag 25 juni 2024

inloggad som

Dansk erhvervsministeriums barrierekamp får ny rolle

Danmarks Økonomi- og erhvervsministerium, som koordiner danske ministeriers kamp mod Øresundsbarrierer, er efter de seneste aftaler med svenskerne ved at finde en ny rolle. Den vil formentlig især handle om at stille gode rammebetingelser, så væksterhvervene kan udnytte potentialerne i Øresundsregionen optimalt. Allerede nu er der kontakter til det svenske udenrigsdepartement om, hvordan en ny rolle skal være efter de største knaster i barrierekampen er fjernet – blandt andet efter den seneste skatteaftale.

— Vi mener, at de fundamentale barrierer nu stort set er væk, selv om vi fortsat følger området, siger kontorchef Mette Kaae Hansen fra Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Hun henviser til, at ud over skatteaftalen med svenskerne er der nu fradrag for broafgiften for pendlere; Der er faste regler for hjemmearbejdspladser og fradrag for pendleres pensionsbetalinger, og en ordning for beskatning af tjenesterejser. Hertil kommer et dansk skattecenter for pendlere.

— Der er nu behov for at gennemtænke, hvad vi vil; Vi skal finde en arbejdsdeling mellem statslige, regionale og lokale institutioner i forhold til Øresundsintegrationen. Det gælder både i Danmark og Sverige, siger Mette Kaae Hansen.

Økonomi- og Erhvervsministeriet har i samarbejde med Hovedstadens Udviklingsråd fået lavet to benchmark-analyser for Øresundsregionen indenfor blandt andet innovation, iværksætteri og menneskelige ressourcer. Samtalerne med svenskerne handler nu blandt andet om, i hvor høj grad staterne kan være med til at sætte en dagsorden for de områder.

— Vi er nu i en fase, hvor regionen skal mere på banen. Med regionen forstår vi virksomheder, amter, kommuner og institutioner, som agerer i regionen, siger Mette Kaae Hansen.

Danmarks Økonomi- og erhvervsministerium, som koordiner danske ministeriers kamp mod Øresundsbarrierer, er efter de seneste aftaler med svenskerne ved at […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Miljardavtalet sprack

    Bioteknikföretaget Aqilions samarbetsavtal med läkemedelsjätten Merck avslutas. Av avtalet som hade potential att ge Aqilion 10 miljarder kronor, blir alltså intet.