torsdag 30 maj 2024

inloggad som

Flere politiske aftaler i Schlüterrapporten

OSLO. En elektronisk database for jobansøgere i hele Norden, anerkendelse af faglige uddannelser og licenser mellem de nordiske lande samt en revidering af meritoverføring inden for den akademiske verden. Det er nogle resultater af det arbejde, som Danmarks tidligere statsminister Poul Schlüter har udført på vegne af den svenske regering i løbet af året. Resultatet blev i dag præsenteret for de nordiske statsministre og offentliggøres i morgen på Nordisk Råds møde i Oslo.

Desuden skal de høje afgifter for bankoverførsler i Norden undersøges nærmere af finansministrene. Der skal foretages en særskilt gennemgang af barrierer inden for erhvervslivet, blandt andet i forbindelse med virksomhedsfusioner i Norden.

Størstedelen af Schlüters arbejde har hidtil resulteret i politiske aftaler mellem landenes fagministre om, hvordan forskellige grænsehindringer skal fjernes. Nu er det op til embedsmændene at finde ud af, præcis hvordan løsningerne skal se ud i praksis, et arbejde som kan tage nok så lang tid.

— Vi er nået omtrent så langt, som jeg havde forventet. Arbejdet har gjort fremskridt på samtlige områder, og adskillige forslag er vedtaget eller venter på vedtagelse. Men det er nødvendigt at vi har stærke ministre, som siger til bureaukraterne at nu må det være slut med undersøgelser, nu vil vi have et A4-ark om hvordan vi skal løse problemerne, siger Poul Schlüter til Rapidus.

Schlüter afslører samtidig at Islands statsminister David Oddsson, som overtager formandskabet for Nordisk Ministerråd næste år, har bedt ham om at fortsætte sit arbejde med barrierespørgsmålene.

— Det passer mig glimrende. Nu har jeg haft ti måneder til arbejdet, men der er lang vej endnu. Til næste år kan jeg følge problemerne til dørs, siger Schlüter efter formiddagens møde med de nordiske statsministre.

OSLO. En elektronisk database for jobansøgere i hele Norden, anerkendelse af faglige uddannelser og licenser mellem de nordiske lande samt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Lyft för Joel Eklunds sportföretag

  USWE Sports som säljer sportryggsäckar gick över 100 Mkr i försäljning under det brutna räkenskapsåret. Även lönsamheten förbättras snabbt.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Industridesign vänder efter tuff vår

  Designföretaget Zenit i Malmö pustar ut efter en vår som vd Jonas Svennberg kallar för ”katastrof”. Nu väljer fem av firmans anställda att bli partner i bolaget.

 • Genombrott för Opticept

  Opticept har fått sin största order hittills, fem gånger större än tidigare års helårsomsättningar.
  – Det går inte att jämföra med något annat vi presterat, säger vd Thomas Lundqvist som nu måste skala upp produktionen.