söndag 14 april 2024

inloggad som

Malmöselskab får millionordre fra Finland

Højteknologivirksomheden Triacon Scientific i Malmö har fået en kæmpeordre fra finske Planmed Oy, der udvikler og sælger mammografiudstyr. Ordren gælder Triacons kamera til mærkning af røntgenbilleder med patientdata, og værdien er ”nogle millioner kroner”, ifølge selskabets adm. dir. Jan Lundgren.

Triacon blev grundlagt for ti år siden og har endvidere Kodak og Siemens Elema som købere af mærkningsudstyret. Et andet produkt håndterer kvalitetskontrol af røntgenfilm og røntgensystemer.

Datterselskabet Triacon Enterprise beskæftiger sig desuden med installation og vedligehold af RIS, et administrativt system til røntgenafdelinger.

Selskabets tredje ben er konsulentbistand inden for produktudvikling med særligt henblik på hardwarenær programmering i elektronikløsninger til forskellige slags produkter. Blandt de nuværende og tidligere kunder er HemoCue, MultiQ og Naval Electronics, men de fleste opgaver er omgærdet af hemmelighed.

Triacon har 18 ansatte og vokser inden længe med yderligere en medarbejder. I det nys afsluttede regnskabsår omsatte selskabet for 21 millioner svenske kroner, sammenholdt med ti millioner det foregående år, og havde et overskud på omkring to millioner.

Højteknologivirksomheden Triacon Scientific i Malmö har fået en kæmpeordre fra finske Planmed Oy, der udvikler og sælger mammografiudstyr. Ordren gælder […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.