fredag 19 april 2024

inloggad som

Baltic Media Centre på Bornholm vil byde på medieopbygning i Bagdad

Endnu før den allierede krigsstyrke har vundet krigen i Irak er Baltic Media Centre, BMC, på Bornholm i gang med at vurdere, hvordan centret kan byde på genopbygning af blandt andet radio og TV i Irak, og der er følere ude hos EU og den danske, statslige bistandsafdeling, Danida, for at se på støttemuligheder.

— Vi har gjort os overvejelser om, hvad vi kan gøre, og hvilke partnere vi skal have og under hvilket scenarie, fortæller direktør Simon Drewsen Holmberg som formelt tiltræder direktørstillingen hos BMC i morgen efter at have fungeret som vicedirektør.

— Men vi skal have afklaret det makropolitiske inden vi byder, fastslår han.

Baltic Media Centre udspringer af omvæltningerne omkring Østersøen efter Berlinmurens fald, hvor medierne skulle reetableres. BMC lever af konsulentindtægter, og arbejder med støtte fra EU, Europarådet og Danida på at træne journalister, producere og ledere i medieverdenen for at skabe en fri, demokratisk indstillet presse. BMC har i dag projekter i Sydøsteuropa, Baltikum, Afrika, Asien og Rusland, og senest et projekt for at genopbygge afghanske medier i Kabul.

— Med vores erfaringer fra Afghanistan er det logisk også at byde på mediegenopbygningen i Irak, siger Simon Drewsen Holmberg.

Baltic Media Centre har otte fastansatte på Bornholm, og et stort netværk af førende, internationale mediearbejdere som undervisere.

Endnu før den allierede krigsstyrke har vundet krigen i Irak er Baltic Media Centre, BMC, på Bornholm i gang med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.