torsdag 30 maj 2024

inloggad som

Omfattende samarbejde mellem bioforskere og erhvervsliv i København

Københavnske bioforskerne er i modsætning til for et par år siden nu godt i gang med et omfattende samarbejde med erhvervslivet, dokumenterer en spørgeskemaundersøgelse fra Københavns Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Således er over halvdelen af de københavnske bioforskere, der svarede på spørgeskemaerne (94 ud af 187) involveret i en eller anden form for samarbejde med erhvervslivet. En række forskere har desuden selv startet virksomhed. Godt 10 % af de medvirkende forskere har allerede ansøgt om patenter på opfindelser for at udnytte dem kommercielt, og yderligere knap 10 % har opfindelser, som de forventer at patentanmelde i løbet af kort tid. På et år har forskerne medvirket i godt 300 forskellige samarbejder med erhvervslivet.

Når Københavns Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet for første gang nogensinde i foråret laver en organiseret og mere professionel overførsel af bioteknologi til erhvervslivet, så er grundlaget med andre ord i orden.

”Der er ingen grund til at frygte, at universitetsforskerne vender ryggen til erhvervslivet. Derimod kan der være behov for at styrke fakultetets frie forskning”, konkluderer en ellers overset, intern rapport som er fra juni, og den bekræfter universitetet i, at der basis for den ny universitetsafdeling for teknologioverførsel til biotekindustrien.

Forskerne kommer blandt andet fra Klinisk Institut for Diagnostiske Fag og Institut for Medicinsk Biokemi og Genetik. De kommercielle forskerideer skal først og fremmest ud i Øresundsregionens lægemiddel- og biotekbranche.

Ifølge rapporten er der ikke tale om et fuldstændigt billede af samarbejdet mellem bioforskere og erhvervslivet.

”Det reelle omfang er formentlig en hel del større”, hedder det i rapporten.

Københavnske bioforskerne er i modsætning til for et par år siden nu godt i gang med et omfattende samarbejde med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Lyft för Joel Eklunds sportföretag

  USWE Sports som säljer sportryggsäckar gick över 100 Mkr i försäljning under det brutna räkenskapsåret. Även lönsamheten förbättras snabbt.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Industridesign vänder efter tuff vår

  Designföretaget Zenit i Malmö pustar ut efter en vår som vd Jonas Svennberg kallar för ”katastrof”. Nu väljer fem av firmans anställda att bli partner i bolaget.

 • Genombrott för Opticept

  Opticept har fått sin största order hittills, fem gånger större än tidigare års helårsomsättningar.
  – Det går inte att jämföra med något annat vi presterat, säger vd Thomas Lundqvist som nu måste skala upp produktionen.