torsdag 30 maj 2024

inloggad som

Nokia i nyt forskningssamarbejde med danske universiteter

Nokia Danmark indleder i disse dage to nye forskningssamarbejder med IT-Højskolen og Handelshøjskolen omkring mobile tjenester.

Formålet er sammen med IT-Højskolen at udvikle en teknisk løsning til mobile informationstjenester. I stedet for at man er nødt til at gå på nettet og søge information, skal en elektronisk ”butler” finde frem til informationen baseret på den profil som brugeren har udarbejdet. Valget af information er også afhængigt af tidspunktet og hvilket sted brugeren befinder sig. Samtidig lærer butleren brugeren bedre at kende for hvert valg der træffes.

En første prototype forventes at være klar i løbet af første halvår næste år.

Samtidig skal Nokia i samarbejde med professorerne Niels Bjørn-Andersen og Jan Damsgaard på Handelshøjskolen udforske forretningsmodeller for mobile tjenester. Hvilke tjenester og hvilket indhold er brugerne villige til at betale for? Hvilke priser anses for rimelige? Hvordan ser prisfølsomheden ud for forskellige grupper af brugere?

— Vi har ekspertisen inden for mobiltelefoni. Samtidig er der meget forskning som ligger ubenyttet hen i forskningsinstitutionerne. Det har vi ikke råd til, siger John Kristensen, adm. dir. for Nokia Home Communications i Danmark.

Det er meningen at resultaterne af de to forskningsprojekter siden hen skal overføres til det nyåbnede Crossroads Copenhagen i den nordlige Ørestad, et center for digital og mobil teknik med både private og offentlige aktører inden for kultur, medier og kommunikationsteknologi. Bag projektet hos Crossroads Copenhagen står blandt andre Det Humanistiske Fakultet, IT-Højskolen, Det Kongelige Bibliotek, Danmarks Radio, Nokia, TDC, Dagbladet Børsen og Hewlett-Packard. Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling har givet økonomisk støtte.

Nokia Danmark indleder i disse dage to nye forskningssamarbejder med IT-Højskolen og Handelshøjskolen omkring mobile tjenester. Formålet er sammen med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Lyft för Joel Eklunds sportföretag

  USWE Sports som säljer sportryggsäckar gick över 100 Mkr i försäljning under det brutna räkenskapsåret. Även lönsamheten förbättras snabbt.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Industridesign vänder efter tuff vår

  Designföretaget Zenit i Malmö pustar ut efter en vår som vd Jonas Svennberg kallar för ”katastrof”. Nu väljer fem av firmans anställda att bli partner i bolaget.

 • Genombrott för Opticept

  Opticept har fått sin största order hittills, fem gånger större än tidigare års helårsomsättningar.
  – Det går inte att jämföra med något annat vi presterat, säger vd Thomas Lundqvist som nu måste skala upp produktionen.