lördag 20 april 2024

inloggad som

Mobilisys genopstår som Widescience i Ideon

Det konkursramte IT-firma Mobilisys, der beskæftiger sig med udvikling af software og terminaler til mobilt internet, genopstår. Det bekræfter Anders Ruland, tidligere forsknings- og udviklingschef hos Mobilisys og adm. dir. for det nystiftede Widescience AB.

Med støtte fra en hemmelig investor har en gruppe ansatte fra Mobilisys købt rettighederne af konkursboet og driver virksomheden videre i eget regi. Widescience er et rendyrket teknikudviklingsfirma og har kun elleve ansatte mod Mobilisys’ godt 40. Al fremtidig produktion, distribution og salg til slutkunder vil ske gennem partnersamarbejde.

Første milepæl skal nås allerede til sommer, hvor Widesciences teknik skal testes i et GPRS-net sammen med en teleoperatør som partner.

— Vi forsøger at løse problemerne med at arbejde mobilt. Vi vil gerne give brugeren samme oplevelse, som når han sidder på sit kontor. Det skal fungere på alle typer af netværk: GPRS, Bluetooth, wireless-LAN med flere, og det er muligt at skifte mellem nettene, uden at brugeren opdager det, siger Anders Ruland som tidligere har været projektleder for Ericssons T28.

Mobilisys var en knopskydning fra det børsnoterede MultiQ, som også var deres største ejer frem til konkursen i april i år. Mobilisys havde da forgæves søgt efter ny venturekapital siden slutningen af forrige år. Planen var at få tilført mindst 100 millioner svenske kroner. Andre større ejere var Sjätte AP-fonden, IT-Provider Millennium Fond samt Japans førende investeringsbank, Nomura International plc. Selskabet havde sit hovedkontor i Stockholm, men udviklingen fandt hovedsageligt sted på Lundkontoret i Ideon.

MultiQ er ikke involveret i det fortsatte projekt.

Det konkursramte IT-firma Mobilisys, der beskæftiger sig med udvikling af software og terminaler til mobilt internet, genopstår. Det bekræfter Anders […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.