Pernilla Lyberg lämnar Bra – blir chef på Skånetrafiken

Den sydsvenska regionchefen Pernilla Lyberg lämnar flygbolaget Bra. Istället blir hon ny chef för produkt och marknad på Skånetrafiken. Uppgiften blir att lyfta varumärket och förtroendet för kollektivtrafiken.

– Det är ett väldigt intressant och spännande uppdrag. Och Bra gör en omorganisation så min roll där försvinner, säger Pernilla Lyberg till Rapidus.

Utöver Bra har Pernilla Lyberg ett förflutet som MFF:s eventchef. Hon syntes nyligen på Malmö stads näringslivsgala där hon fick ta emot pris för Bras arbete inom mångfald.

Även elbilstillverkaren Uniti i Landskrona har värvat nya ansikten till ledningen. Ny operativ chef är Antonio Stanisci, tidigare Nordenchef för Fiat Chrysler. Parallellt blir Robin Eriksson ny marknadschef. Han kommer från en liknande position på Momondo.

I slutet av december slutade Gabriella Nylén, ansvarig för personalfrågor på Uniti. Hon har inte ersatts, istället har Katerina Mirkoska tagit över hennes personal-relaterade arbetsuppgifter.

Erik Olausson
Emily Binks

Bransch/Kategori
Företag

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: