fredag 26 april 2024

inloggad som

Covr inleder pilotförsök med Bangkok Bank

Malmöbolaget Covr Security börjar i december testa sin säkerhetstjänst hos Bangkok Bank i Thailand. Det blir ett pilotförsök för bolagets nya fokus på banker i länder där den tekniska utvecklingen står inför ett språng.

– De mindre projekten tar lika mycket tid som de stora så nu siktar vi bara på stora kunder. 90 procent av vår verksamhet fokuserar nu på bank- och finanssektorn, och sen satsar vi också på sjukvårdssegmentet, säger Covr Securitys vd och grundare Peter Alexanderson.

Först ut är ett samarbete med Bangkok Bank i Thailand, där bolaget installerat sin teknik. Det rör sig om ett säkerhetssystem för konto- och kreditkort som enligt Covr eliminerar risken för bedrägeri.

– Varje gång någon använder ditt kort får du en förfrågan på mobilen och om du inte svarar inom 25 sekunder spärras köpet, säger Peter Alexanderson.

Utöver Thailand håller Covr på att installera sin mjukvara hos en handfull banker i Sydeuropa och Afrika. Tanken är att fokusera på de länder som vill göra – och är nära – ett tekniskt språng inom bank- och finanssektorn. Peter Alexanderson var själv med i utvecklingen av Sveriges Bank-id, men han tror inte att Covrs system kan implementeras på samma sätt.

– Systemet vi har i Sverige är väldigt unikt, att bankerna går ihop och skapar ett gemensamt system är väldigt svårt. I världen är det täta skott mellan banker, de kommer knappast bra överens. Så vi tror inte på en sådan modell någon annanstans, men vi fungerar lika bra som en fristående lösning, säger han.

Covr Security grundades i början av 2015 och har enligt Peter Alexanderson ”kommit igång om än med en blygsam omsättning”. I januari i år tog bolaget in tio miljoner kronor från affärsänglar som Anette Nordvall, som bland annat har andelar i elbilstillverkaren Uniti i portföljen, och Victor Bengtsson – en av storägarna bakom Netonnet. Covr värderades i samband med investeringen till 100 miljoner kronor. Till våren planeras en ny investeringsrunda.

Bolaget har omkring 20 anställda i Sverige och Kalifornien, där de etablerat ett dotterbolag. Planer finns dessutom på att starta bolag i fler länder, inte minst i Asien.

Emiliano Strauss

Malmöbolaget Covr Security börjar i december testa sin säkerhetstjänst hos Bangkok Bank i Thailand. Det blir ett pilotförsök för bolagets […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.