fredag 19 april 2024

inloggad som

Skånsk entreprenör lanserar elmotorcykel från Hjärup

|  , ,
|  

I skuggan av uppmärksamheten kring torsdagens avtäckning av Unitis elbil i Landskrona har en trehjulig eldriven motorcykel lanserats i Hjärup. Det är bolaget OMotion och grundaren Ola Svensson som ligger bakom elmotorcykeln.

Trehjulingen OMotion Model1 är tänkt att användas i stadstrafik för kortare pendling eller för nöjes skull. Den har utvecklats under våren och sommaren i ett garage i Hjärup.

– Vi ser den inte som ett alternativ till bilar eller elbilar, utan till motorcyklar, så vi konkurrerar inte direkt med Uniti. Vår produkt är till för de som tycker det är kul, de som har ett fordonsintresse, säger Ola Svensson.

Redan nu är fordonet redo för serieproduktion i Kina. Förklaringen till den snabba utvecklingen är att designen bygger på en befintlig bensindriven modell från bolagets kinesiska samarbetspartner.

– Vi väntar på att få in förbeställningar för att börja producera. Målet är att sälja 50-100 stycken under 2018, säger Ola Svensson.

OMotion omsatte 1,2 miljoner kronor 2016 vilket kan härledas till Ola Svensson uppdrag som elektronik-, mekanik- och mjukvarukonsult, där han till exempel arbetat med mobilmodemen hos Ericsson i Lund. Han står som ensam ägare i bolaget och har inga konkreta planer på att ta in kapital.

Emiliano Strauss

I skuggan av uppmärksamheten kring torsdagens avtäckning av Unitis elbil i Landskrona har en trehjulig eldriven motorcykel lanserats i Hjärup. Det är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.