lördag 27 april 2024

inloggad som

Över 800 förbeställningar har lagts på skånsk elbil

|  ,
|  ,

Som en del av Unitis pågående insamlingskampanj kan investerarna förbeställa bolagets elbil. Hittills har totalt över 800 förbeställningar lagts, till ett värde av 160 miljoner kronor. Siffran inkluderar även tidigare lagda beställningar.

– De som har förbeställt fordonet är våra största fans kan man säga, det är de som följt vår utveckling sedan början, säger kommunikationsansvarig Verena Kitowski till Rapidus.

Förbeställningarna är inte bindande och inkluderar de där en deposition lagts.

Slutpriset på flaggskeppsmodellen kommer vara 200.000 kronor, billigare modeller med färre tekniska tillägg kommer finnas. Enligt planen dröjer det till mitten av 2019 innan första bilen rullar ut från produktionen. Ett avtal med Siemens Nordic om att bygga en automatiserad bilfabrik slöts i fjol. Vart den ska ligga är ännu oklart, men bygget beräknas starta i början av 2018.

På tisdagsförmiddagen hade Uniti rest över 6 miljoner kronor i den pågående insamlingskampanjen, målet är 35 miljoner kronor.

– Kampanjen pågår i några veckor till och är öppen för allmänheten, men när de större investeringarna är klara kommer ronden avslutas, säger Verena Kitowski.

Till våren planeras ytterligare en finansieringsrunda för att färdigställa produktionslinan. Ifjol tog Uniti in 1,6 miljoner euro varav majoriteten genom en insamlingskampanj.

Unitis elbil ska väga 450 kilo och tillverkas i hållbara kompositer. Maxhastigheten kommer ligga på 90-130 km/h beroende på modell.

Uniti finns på Tellusgatan i Lund där omkring 45 personer arbetar. Vd är Lewis Horne.

Emily Binks

Som en del av Unitis pågående insamlingskampanj kan investerarna förbeställa bolagets elbil. Hittills har totalt över 800 förbeställningar lagts, till ett värde […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.