onsdag 17 april 2024

inloggad som

Additude värvar Alten-chef till nytt dotterbolag

Malmöbaserade Additude har just knoppat av sin verksamhet för teknikkonsulter åt industrin i ett nytt dotterbolag. Målet är att de närmast åren växa från ett 20-tal till minst 60 konsulter. Vd blir Sven Andersson, som närmast varit regionchef i södra Sverige för franskägda konkurrenten Alten.

Konsulttjänster för industrin inom bland annat automation och mekanisk konstruktion är redan ett av Additudes affärsområden. Nu bolagiseras verksamheten i Additude Industry.

– Vi märker av en stor brist på ingenjörskompetens inom industrin och det behovet tror vi kommer bestå även om konjunkturen skulle vända, säger konsultkoncernens vd Sam Aston till Rapidus.

Bland Additudes existerande industrikunder finns den lilla elbilstillverkaren Uniti i Landskrona. Men huvuddelen av kundstocken består av regionens tungviktare, såsom E.on, Kockums och Borg Warner.

Additude Industry blir det tredje nya dotterbolaget på kort tid; 2015 och 2017 tillkom Additude Excellence och Additude Innovation.

Totalt ökade omsättningen i koncernen med drygt 40 procent till 113 miljoner kronor under 2017, uppger Sam Aston. Han siktar på 140 miljoner i år.

Sammanlagt arbetar närmare 140 konsulter på Additude, där Sam Aston även är delägare. Övriga ägare är Peter Johansson, Jim Roslund, och Jonas Sjödahl, som alla är verksamma i bolaget.

Erik Olausson

Malmöbaserade Additude har just knoppat av sin verksamhet för teknikkonsulter åt industrin i ett nytt dotterbolag. Målet är att de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Miljonregn över skånska startups

  ,
  Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

 • Det offentliga räds inte NIS2

  I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

 • Sandberg donerar 100 Mkr

  Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.