torsdag 25 april 2024

inloggad som

Additude värvar Alten-chef till nytt dotterbolag

Malmöbaserade Additude har just knoppat av sin verksamhet för teknikkonsulter åt industrin i ett nytt dotterbolag. Målet är att de närmast åren växa från ett 20-tal till minst 60 konsulter. Vd blir Sven Andersson, som närmast varit regionchef i södra Sverige för franskägda konkurrenten Alten.

Konsulttjänster för industrin inom bland annat automation och mekanisk konstruktion är redan ett av Additudes affärsområden. Nu bolagiseras verksamheten i Additude Industry.

– Vi märker av en stor brist på ingenjörskompetens inom industrin och det behovet tror vi kommer bestå även om konjunkturen skulle vända, säger konsultkoncernens vd Sam Aston till Rapidus.

Bland Additudes existerande industrikunder finns den lilla elbilstillverkaren Uniti i Landskrona. Men huvuddelen av kundstocken består av regionens tungviktare, såsom E.on, Kockums och Borg Warner.

Additude Industry blir det tredje nya dotterbolaget på kort tid; 2015 och 2017 tillkom Additude Excellence och Additude Innovation.

Totalt ökade omsättningen i koncernen med drygt 40 procent till 113 miljoner kronor under 2017, uppger Sam Aston. Han siktar på 140 miljoner i år.

Sammanlagt arbetar närmare 140 konsulter på Additude, där Sam Aston även är delägare. Övriga ägare är Peter Johansson, Jim Roslund, och Jonas Sjödahl, som alla är verksamma i bolaget.

Erik Olausson

Malmöbaserade Additude har just knoppat av sin verksamhet för teknikkonsulter åt industrin i ett nytt dotterbolag. Målet är att de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.