Nytt spel från Mediocre-grundare väntas nästa år

Efter att succén Mediocre slutat producera nya spel har nu medgrundaren Henrik Johansson startat spelbolaget Longhand Electric. Redan i början av nästa år planerar han att lansera spelet Overlook Trail, som han beskriver som ett ”konstprojekt”.

– Jag har haft denna idé väldigt länge men inte vågat tro på den tidigare. Det en udda fågel, lite som ett konceptalbum från 70-talet. Overlook Trail är mitt konceptalbum, säger Henrik Johansson till Rapidus.

2011 grundade han och Dennis Gustafsson spelbolaget Mediocre i Malmö. Fem år senare beslutade duon att sluta producera spel, trots att succélanseringar som PinOut och Smash Hit gett bolaget en vinst på nära 50 miljoner kronor sedan starten.

Grundarparet har inte uteslutit samarbeten runt nya spel i framtiden, men nu är de i full färd med projekt på egna håll. Rapidus har tidigare rapporterat om Dennis Gustafssons satsning på ett så kallat ”escape room” i Malmö, tillsammans med tidigare kollegan från Mediocre Emil Bengtsson.

Samma Emil Bengtsson bidrar även till utvecklingen av Overlook Trail, där Henrik Johansson använder ganska okonventionella metoder.

– Jag bygger så mycket som möjligt fysiskt, med modellera, kartong och en skrivmaskin. Sen skapar vi digitala modeller med hjälp av en 3D-kamera eller fotogrammetri, säger Henrik Johansson.

Han har svårt att beskriva vad det blir för typ av spel, men säger att den närmsta passande kategorin är äventyr med en vuxen målgrupp.

– Det finns ingen elevator pitch men jag tycker spel är för bokstavliga och alltid riktade till en ung målgrupp. Detta är mer fantasieggande och handlar mer om att utforska, om upplevelsen att utvecklas i spelet, säger Henrik Johansson.

Emiliano Strauss

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: