fredag 1 mars 2024

inloggad som

Sista spelet gav tredubbel vinst till Mediocre

Det lilla spelutvecklingsbolaget Mediocre i Malmö avslutade med en rejäl salut. Appspelet ”Pin Out” gav en tredubblad vinst till över nio miljoner kronor, visar det färska bokslutet.

Samtidigt steg omsättningen i tremannabolaget till 17,5 miljoner kronor under räkenskapsåret, som löpte till augusti 2017. De båda grundarna Henrik Johansson och Dennis Gustafsson hade dock sedan tidigare bestämt sig för att Pin Out skulle bli sista spelet från Mediocre.

– Det är inte omöjligt att vi gör något tillsammans i framtiden men just nu gör vi olika saker på olika håll, säger Dennis Gustafsson till Rapidus.

För hans del handlar det om satsningen ”Nuclear Control Room Experience”, där grupper av spelare ska lösa olika uppgifter och avvärja katastrofer i ett kontrollrum till ett kärnkraftverk. Arbetet sker tillsammans med Emil Gustafsson, även han veteran från Mediocre. Rummet, och därmed spelet, är tänkt att öppna senare i vår.

Lanseringen av Pin Out gav Mediocre en vinstmarginal på över 50 procent. För ett fysiskt spel såsom Nuclear Control Room Experience är skalbarheten betydligt lägre och kalkylen därför en annan.

– Det är inte så mycket pengar i den här branschen och detta är kanske inget vi kommer leva på. Jag och Emil tittar även på olika idéer till digitala spel för PC och virtual reality, säger Dennis Gustafsson.

Erik Olausson

Det lilla spelutvecklingsbolaget Mediocre i Malmö avslutade med en rejäl salut. Appspelet ”Pin Out” gav en tredubblad vinst till över […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.