söndag 3 december 2023

inloggad som

Volito-sfären investerar i YouCruit

Malmöbolaget YouCruit tar in omkring 5,5 miljoner kronor. YouCruit, som utvecklar ett algoritmbaserat rekryteringssystem, får därmed in ett systerbolag till industri- och fastighetskoncernen Volito i ägarlistan.

– Pengarna är ämnade för vår internationella expansion i främst USA där vi har många användare. Det ser ut som att vi under nästa år kommer behöva ha lite mer närvaro där. Det är den stora anledningen, säger vd Mats Holmbäck till Rapidus.

Han planerar öppna ett kontor i USA under nästa år.

YouCruit utvecklar en rekryteringstjänst där anslutna företag ska kunna ta emot matchade jobbkandidater. Bland annat är det möjligt för jobbkandidater att skicka videoinspelningar som svar på specifika frågor. I ett samarbete med svenska Assesio har YouCruit även tagit fram logiska tester och personlighetstester.

– Det hjälper företag att få fram vem som är den bästa kandidaten. Kandidaterna kan komma externt via olika jobbagenturer. Det kan även vara så att företag upptäcker lämpliga kandidater som de tidigare sett förbi, säger Mats Holmbäck.

13.000 företag runtom i världen har använt YouCruit i sin rekryteringsprocess, uppger Mats Holmbäck. Bland kunderna syns Redfellas, A&O ansvar och omsorg, Yogiboost och Holy Greens.

YouCruit sysselsätter elva personer. Utöver Pamtrima Aviation, ett dotterbolag under AB Axel Granlund, deltar även anställda i den färska emissionen. I ägarlistan syns sedan tidigare bland annat Djäkne Startup Studio.

Volito-sfären är främst inriktad på fastigheter och industriföretag. Under hösten har Volito förvärvat en fastighet i centrala Malmö och köpt in sig i skadedjursbekämpningsbolaget Anticimex. Utöver Volito har AB Axel Granlund en ägarandel i miljöteknikbolaget EkoBalans Fenix på Ideon och sedan förra vintern är sfären även delägare i spelutvecklingsbolaget Midnight Hub i Malmö. Även den investeringen skedde genom Pamtrima Aviation.

Tidigare i år lämnade grundaren Karl-Axel Granlund över majoritetsägandet i Volito till sina tre söner.

Emily Binks

Malmöbolaget YouCruit tar in omkring 5,5 miljoner kronor. YouCruit, som utvecklar ett algoritmbaserat rekryteringssystem, får därmed in ett systerbolag till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad