Efter spellicensen – FSport på partnerjakt

I somras fick FSport tillstånd att bedriva vadhållning online från Spelinspektionen. Nu söker Helsingborgsbolaget efter starka partner som kan marknadsföra den nya spelformen i Skandinavien. Närmst målet är de i Norge, men i Belgien har ett samarbete redan sjösatts.

Daily Fantasy Sports, eller DFS, kallas den och går ut på att deltagarna tar ut "fantasilag" med verkliga sportutövare. Dessas faktiska prestationer under en kort period, exempelvis en dags matchomgång, ligger sedan till grund för en poängtävling mot övriga deltagare. Till skillnad från traditionell vadhållning där man satsar mot en bookmaker lägger här spelarna sin insats i en pott som de sedan tävlar om – minus cirka tio procent som går till spelbolaget.

 – Jag är helt övertygad om att spelformen kommer växa enormt. Den har så många fördelar, till exempel är den inte lika beroendeframkallande som vanliga nätkasinon. Man satsar och tävlar under en hel dag och får sedan tid för besinning innan nästa match, säger FSports medgrundare Filip Martell.

Med Spelinspektionens licens för nätspel i bagaget söker nu FSport efter partner med tillräckliga muskler att marknadsföra spelformen i Skandinavien. De för samtal med de statliga spelbolagen i Sverige och Finland, och deltar för närvarande i en upphandling från Norsk Tipping. Samtidigt har bolagets spel nyss lanserats i Belgien av spelsajten Circus.

– De är störst i Belgien och det är just en så stark aktör som behövs för att marknadsföra spelformen, säger Filip Martell.

FSport fyllde nyligen på kassorna med 4 miljoner kronor från befintliga ägare. Rapidus rapporterade förra året att bolaget tog in totalt 40 miljoner från ett gäng icke namngivna investerare, som enligt Martell bland annat innehöll flera professionella pokerspelare. Bolaget sysselsätter runt 15 personer.

Emiliano Strauss

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: