torsdag 25 april 2024

inloggad som

FSport bygger nätspel för sportnördar – tar in 15 miljoner

Helsingborgsbaserade FSport utvecklar ett nätspel där inbitna sportfans själva kan sätta samman sitt drömlag. Doldisbolaget tar nu in 15 miljoner kronor från ett antal affärsänglar.

Så kallad daily fantasy-sport är ursprungligen ett amerikansk fenomen där användaren agerar sportchef och väljer sitt lag. Det fiktiva laget får sedan poäng beroende på hur det går för de riktiga spelarna i olika matcher under säsongen. Skälet till att spelformen blivit så populärt i USA är att den där varit en av få lagliga vinstgivande spel på nätet.

Av pengarna kommer 14,4 miljoner kronor som kontanter och 600.000 kronor via kvittning av en skuld till främst Aggregate Media, ett riskkapitalbolag samägt av Bonnier och en rad andra mediebolag som byter ägarandelar i uppstartsbolag mot annonsutrymme.

FSport grundades 2013 av bland andra Björn Hofvendahl, tidigare elitspelare i en rad olika fotbollsklubbar, som varit bolagets vd fram till oktober i år då han efterträddes av Hampus Hägglöf.

Ordförande i FSport är styrelseproffset och investeraren Johanna Fagrell Köhler.

– Det är ett antal affärsänglar och privatpersoner som gått in med många mindre poster, säger hon.

– Vi håller på att utveckla spelen för närvarande och har inte lanserat något på marknaden än. Det kommer att hända saker under 2017.

2015 omsatte FSport 420.000 kronor. De tre största ägarna i bolaget är i nämnd ordning medgrundaren Filip Martell, teknikbolaget PatchOne och Björn Hofvendahl.

Magnus Erlandsson

Helsingborgsbaserade FSport utvecklar ett nätspel där inbitna sportfans själva kan sätta samman sitt drömlag. Doldisbolaget tar nu in 15 miljoner […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.