fredag 26 april 2024

inloggad som

FSport förvärvar spelsajter… 

|  ,
|  

Bara månader efter att FSport i Helsingborg fick tillstånd från Spelinspektionen bröt pandemin ut och all sport ställdes in. Nu är bollen åter i rullning, bolaget plockar in nytt kapital och breddar sitt sortiment med ett förvärv inför den stora lanseringen i sommar. 

Det är hemsidorna 1×2 och Trav(.se) som nu blir en del av FSport. Detta efter att Multibrands Digital, det cypriotiska bolaget bakom sajterna, och dess ägare Özkan Ego tagit över halva ägandet i Helsingborgsbolaget. Sajternas affärsmodell kallas affiliate marketing och går ut på att marknadsföra andra företag – i detta fall spelbolag – och värva kunder mot provision. 

– Vi värderade totalt båda hemsidorna till samma värde som FSport. Vi ser stora fördelar med samarbetet, inte minst att de har 25.000 unika besökare i månaden som vi hoppas konvertera till FSport. Dessutom är Özkan en profil i branschen med kompetens inom affärsutveckling, marknadsföring och sökordsoptimering, säger FSports medgrundare Filip Martell. 

Bland FSports tidigare delägare märks fotbollsprofilerna Henrik ”Henke” Larsson och Andreas ”Granen” Granqvist. Bolaget arbetar med spelformen Daily Fantasy Sports som är ny för Skandinavien men etablerad exempelvis i Nordamerika. 

Den går ut på att deltagarna tar ut “fantasilag” med verkliga sportutövare vars faktiska prestationer under en match ligger till grund för en poängtävling mellan deltagarna. Spelarnas mål, assist, brytningar med mera ger alltså olika poäng till fantasilaget som tävlar mot andra fantasilag. 

Till skillnad från traditionell vadhållning, där man satsar mot en bookmaker, lägger här spelarna sin insats i en pott som de sedan tävlar om – minus cirka tio procent som går till spelbolaget. 

– Enda kruxet för den här spelformen är att man måste komma över en kritisk massa deltagare för att det ska bli lönsamt. Med Multibrands med på tåget så har vi kompetensen som behövs. 1×2 och Trav(.se) har redan positivt kassaflöde och har tjänat bra över tid. Vi hoppas kunna öka värdet på dem, bland annat genom att använda FSports spellicens. Inte minst gäller det den framtida travsatsningen som kommer ske via Trav(.se) med Fsports uppskattade travspel, säger Filip Martell. 

Emiliano Strauss

Bara månader efter att FSport i Helsingborg fick tillstånd från Spelinspektionen bröt pandemin ut och all sport ställdes in. Nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.