söndag 25 februari 2024

inloggad som

FSport tar in 40 miljoner kronor

|  
|  

Helsingborgsbolaget FSport stängde under senhösten en emissionsrunda på 20 miljoner kronor. Nu reser bolaget ytterligare 20 miljoner i en runda under våren. Samtidigt utvecklar bolaget “aktie-SM” och inväntar spellicens på den svenska marknaden från nyinrättade Spelmyndigheten.

FSport verkar inom det snabbväxande spelsegmentet DFS, som står för daily fantasy sports. DFS går ut på att låta spelare sätta ihop fantasilag med verkliga sportutövare och tävla mot varandra om pengar utifrån utövarnas faktiska prestationer under en kort period.

Helsingborgsbolaget har tagit fram spel för alla de stora europeiska fotbollsligorna, för NHL i ishockey, PGA-touren i golf och för travsport. Under året tillkommer spel för basket, e-sport – och aktier.

– Vi planerar ett aktie-SM. Vi har tekniken klar och söker främst en samarbetspartner, gärna ett medieföretag. Spelet går till så att man tar ut en portfölj på fem aktier och tävlar i störst procentuell utdelning under kanske en månads tid. En dag eller en vecka blir för kort här, säger produktägaren och medgrundaren Filip Martell till Rapidus.

När bolaget stängde den senaste emissionsrundan om 20 miljoner kronor tillkom ett antal nya delägare. Filip Martell vill inte ge några namn, men uppger att flera professionella pokerspelare finns bland investerarna.

Kapitaltillskottet ska främst gå till marknadsföring och fortsatt teknikutveckling för att integrera spelen hos de speloperatörer man samarbetar med. Bolaget slöt nyligen avtal med två plattformsleverantörer – brittiska Betconstruct och belgiska Ardent Group – med totalt över 250 speloperatörer under sig.

Under våren räknar Filip Martell med att ta in ytterligare 20 miljoner kronor i en pågående runda, och nyanställa både programmerare och supportpersonal till kontoren i Helsingborg och på Malta. Planen är att gå till börsen i slutet av året eller början av nästa.

Samtidigt har den svenska hemmamarknaden gått i stå för bolaget som ännu väntar på att få sin spellicens godkänd hos nyinrättade Spelmyndigheten.

– Vi hoppas den dyker upp vilken vecka som helst. Vi har ungefär 4.000 svenska kunder och ett par hundra aktiva svenska spelare i varje spelpaket som gärna vill hoppa på, säger Filip Martell.

FSport sysselsätter i dag 14 personer, varav tio i Helsingborg. Bolaget uppger att man hade en spelomsättning på 18 miljoner kronor under 2018, men fortsätter uppvisa röda siffror. 2017 redovisade FSport en förlust på 8,8 miljoner kronor.

Felicia Frithiof

Helsingborgsbolaget FSport stängde under senhösten en emissionsrunda på 20 miljoner kronor. Nu reser bolaget ytterligare 20 miljoner i en runda […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.