torsdag 25 april 2024

inloggad som

…och går till attack mot mediejättar

|  
|  ,

Trots att Daily Fantasy Sports inte etablerats i Sverige ännu så är säsongsspelen välkända. De stora kvällstidningarna är några av de som erbjuder spel som konkurrerar med FSports kommande EM-lansering.

– Det är bara vi som har licens för de här spelen i Sverige, Aftonbladet och Expressen kör utan tillstånd. Vi har påtalat detta för Spelinspektionen, men de agerar inte över huvud taget trots att den nya lagen varit verksam i över två år. Det kostade oss flera miljoner att skaffa tillståndet, men mediejättarna kommer undan med att kalla det en plustjänst. Det är inget snack om att det är spel om pengar, såhär får det inte gå till, säger Filip Martell.

Flera tidningar anordnar sedan många år tävlingar där det gäller att ta ut sitt lag och sedan få poäng utifrån hur spelarna presterar i verkliga matcher. De har en deltagaravgift som är sammankopplad med prenumerationstjänster och priserna är inte rena pengar utan kapitalvaror. Spelinspektionen har därmed inte klassat dem som licenspliktiga, vilket FSport protesterar mot.

– Fantasy som global företeelse ligger gränslandet mellan skill och chance games, alltså skicklighets- eller slumpbaserade spel. I USA slog det igenom som ett skill game. Men spelinspektionen var väldigt tydlig när Sveriges spelmarknad reglerades 2019. Skicklighetsfaktorn är av sekundär betydelse. Det handlar om att du satsar pengar för att vinna mer pengar, sådana spel ska ha tillstånd, säger Özkan Ego.

Emiliano Strauss

Trots att Daily Fantasy Sports inte etablerats i Sverige ännu så är säsongsspelen välkända. De stora kvällstidningarna är några av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.