söndag 25 februari 2024

inloggad som

…och går till attack mot mediejättar

|  
|  ,

Trots att Daily Fantasy Sports inte etablerats i Sverige ännu så är säsongsspelen välkända. De stora kvällstidningarna är några av de som erbjuder spel som konkurrerar med FSports kommande EM-lansering.

– Det är bara vi som har licens för de här spelen i Sverige, Aftonbladet och Expressen kör utan tillstånd. Vi har påtalat detta för Spelinspektionen, men de agerar inte över huvud taget trots att den nya lagen varit verksam i över två år. Det kostade oss flera miljoner att skaffa tillståndet, men mediejättarna kommer undan med att kalla det en plustjänst. Det är inget snack om att det är spel om pengar, såhär får det inte gå till, säger Filip Martell.

Flera tidningar anordnar sedan många år tävlingar där det gäller att ta ut sitt lag och sedan få poäng utifrån hur spelarna presterar i verkliga matcher. De har en deltagaravgift som är sammankopplad med prenumerationstjänster och priserna är inte rena pengar utan kapitalvaror. Spelinspektionen har därmed inte klassat dem som licenspliktiga, vilket FSport protesterar mot.

– Fantasy som global företeelse ligger gränslandet mellan skill och chance games, alltså skicklighets- eller slumpbaserade spel. I USA slog det igenom som ett skill game. Men spelinspektionen var väldigt tydlig när Sveriges spelmarknad reglerades 2019. Skicklighetsfaktorn är av sekundär betydelse. Det handlar om att du satsar pengar för att vinna mer pengar, sådana spel ska ha tillstånd, säger Özkan Ego.

Emiliano Strauss

Trots att Daily Fantasy Sports inte etablerats i Sverige ännu så är säsongsspelen välkända. De stora kvällstidningarna är några av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv


 • Rapidus lanserar podd
https://open.spotify.com/show/6ZJbqTBYY3pDjZyTr7g1qt?si=18efd5d16e134096

Krönikor


Från våra event

Samarbetspartners

Zacco
Sparbanken Skåne
Lindahl