söndag 25 februari 2024

inloggad som

FSport med i matchen igen…

|  
|  ,

Helsingborgsbaserade FSport öppnar snart den första av två investeringsrundor som totalt ska tillföra bolaget 30-35 miljoner kronor. Den andra rundan sker i samband med bolagets börsnotering på First North, som i sin tur sker i samband med fotbolls-EM i sommar. 

– Pengarna ska främst gå till utveckling av fler spel och marknadsföring. Tekniken är klar och skalbar, vi har köpt två sajter med mycket trafik som vi hoppas konvertera allt eftersom. Vi börjar från noll och det blir viktigt att visa tillväxt direkt, säger Filip Martell

De arbetar med spelformen Daily Fantasy Sports (DFS) som är ny för Skandinavien, men etablerad exempelvis i Nordamerika. Den går ut på att deltagarna tar ut fantasilag med verkliga sportutövare, vars faktiska prestationer under en match ligger till grund för en poängtävling mellan deltagarna. Spelarnas mål, assist, brytningar med mera ger alltså olika poäng till fantasilaget som tävlar mot andra fantasilag. 

Vid EM-lanseringen kombinerar de DFS med ett vanligt säsongsbaserat fantasy fotboll-spel där man tävlar mot andra deltagare i ett tabellsystem över hela turneringen. Till skillnad från traditionell vadhållning, där man satsar mot en bookmaker, lägger fantasy-spelarna sin insats i en pott som de tävlar om. Cirka tio procent av potten går till spelbolaget. 

FSport tog nyligen över sajterna 1×2 och Trav(.se) samtidigt som Multibrands Digital, det cypriotiska bolaget bakom sajterna, fick 44 procent av FSport. Multibrands ägare Özkan Ego blev så FSports huvudägare, framför grundarna Filip Martell och Björn Hofvendahl, samt bland andra Henrik ”Henke” Larsson.

– Jag har jobbat länge i spelbranschen och sett hur DFS och managerspel växt enormt i USA. När FSport dök upp tyckte jag det rimmade väl med min personliga uppfattning om att det behövs mer underhållning i spelbranschen i Europa. Jag tror på formatets underhållningsvärde jämfört med de traditionella spelen som Stryktipset. Folk uppskattar det som lyfter sportupplevelsen och gör matcherna mer spännande, säger Özkan Ego till Rapidus. 

Emiliano Strauss

Helsingborgsbaserade FSport öppnar snart den första av två investeringsrundor som totalt ska tillföra bolaget 30-35 miljoner kronor. Den andra rundan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.