Apple värvar antenn-experter till nytt utvecklingsteam i Lund

2016 flyttade Apple sin utvecklingsavdelning för kartteknik till Malmö. I dag kan Rapidus avslöja att elektronikjätten i tysthet byggt upp ett nytt utvecklingsteam i Lund. Bland annat har Apple värvat nyckelpersoner från taiwanesiska Lite-Ons nedlagda Ideonbolag, som var inriktat på antenndesign till mobiltelefoner. Bland de som fick gå när Lite-On Mobile Mechanical i höstas likviderade… Läs mera »

Apple sysselsätter tiotals vid utvecklingsenheten i Lund

Sedan Rapidus avslöjade Apples etablering i Lund 2014 har kontoret på Mobile Heights Center växt i det tysta. I dag arbetar mer än 20 anställda och konsulter vid utvecklingsenheten, uppger flera källor för Rapidus. Som Rapidus rapporterade i höstas är verksamheten i Lund främst fokuserad på utveckling för Apples kartor. 2012 bojkottade Apple Googles karttjänster… Läs mera »

Högerkanten: CombiGene, Mobile Heights Center och Precise Biometrics

Läkemedelsbolaget CombiGene i Lund, som utvecklar en behandlingsmetod för att förhindra epilepsianfall hos människor, sponsrar genom det nybildade dotterbolaget CombiGene Vet en dansk djurstudie gällande epilepsiläkemedel för husdjur. Läs mer på redaktionsbloggen Högerkanten, där vi med jämna mellanrum lägger upp extramaterial. Där kan du också läsa om att Arbetsförmedlingen flyttar in på Mobile Heights Center för… Läs mera »

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: