söndag 3 december 2023

inloggad som

Kinesiskt universitet doppar tårna i Lunds teknikkluster

Ideon har skrivit kontrakt med första hyresgästen i sitt nya ”soft-landing”-kontor. Det är det kinesiska universitetet BNU-BUCM som kan utnyttja kontorsplatserna några gånger per år för att testa den svenska och europeiska marknaden – och få hjälp av Ideon att knyta lokala kontakter.

– Vi riktar oss mot kluster och stödorganisationer, vilka i sin tur kan ha en mängd kontakter. Ofta är det asiatiska eller amerikanska företag som är intresserade av sådana här lösningar, men för regionen är det speciellt intressant att få hit olika universitet, inte minst för Max IV och ESS som vill ha innovationskontakter. Vi siktar på att få in minst tio sådana ”soft landing”-avtal, säger Ideons vd Mia Rolf.

BNU-BUCM är en förkortning av det tungvrickande namnet ”Beijing Normal University-Beijing University of Chinese Medicine National University Science Park – Hengqin Innovation Institute of Science and Technology ”. Universitetet hyr in sig i den rostbruna byggnaden vid E22:an, Mobile Heights Center, som ägs av Vasakronan och som Sony lämnade 2016. I Vasakronans svart-vita hus på samma område har Sony nyligen minskat sin hyrda lokalyta med 10.000 kvadratmeter.

– Sony flyttade ut från den delen 1 juli och vi har diskussioner på gång med presumtiva hyresgäster men inga avtal än. Vi vill gärna ha in teknikintensiva företag som kan ha fördel av att vara nära de övriga bolagen i huset, som Schneider Electric och Sigma Connectivity, säger Vasakronans regionchef Anna Stenkil till Rapidus.

Elisabet Ottosson

Ideon har skrivit kontrakt med första hyresgästen i sitt nya ”soft-landing”-kontor. Det är det kinesiska universitetet BNU-BUCM som kan utnyttja […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad