LU Bio har likviderats

Som Rapidus kunde berätta sommaren 2017 har planen varit att avveckla Lunds universitets riskkapitalbolag LU Bioscience. Nära ett år senare är nu likvidationen avslutad. Kvar i portföljen fanns innehav i noterade Cantargia och Follicom, som delats ut till LU Bios ägare. Sedan start har 100 miljoner kronor investerats i riskkapitalbolaget. – Det är tveksamt om… Läs mera »

Brittisk hårdvarujätte sväljer Mistbase

Rapidus kan i dag avslöja en spektakulär affär i Lunds teknikkluster. Brittiska hårdvarujätten ARM köper hela Mistbase, som utvecklar teknik för strömsnål radiokommunikation. Bland säljarna finns LU Holding, Mårten Öbrink och finansmannen Mats Qvibergs son Johan Qviberg. Mistbase grundades så sent som 2015 av LTH-doktoranden Michal Stala och Magnus Midholt. Duon har en lång bakgrund… Läs mera »

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: