Special: Nya ägare, samma principer

377 gånger (378 inklusive denna) har Rapidus skrivit om Christer Fåhraeus, med start i det allra första nyhetsbrevet den 24 januari 2000. Och om knappt tre månader blir han Rapidus huvudägare. Blir inte det lite konstigt? Nja, lite ovant att vara mer som alla andra medieföretag. Men att hantera att ens ägare också är någon… Läs mera »

Fåhraeus köper Rapidus…

Efter 22 års verksamhet säljer grundaren Jan Wifstrand majoriteten av Rapidus. Entreprenören Christer Fåhraeus bolag Fårö Capital blir ny huvudägare med 60 procent och Polaris-veteranen Jan Dahlqvist tar en minoritetsandel på 20 procent. Affären realiseras i vår och därefter väntar en expansion för Rapidus.  – Jag har oerhörd respekt för Jan Wifstrand, för Rapidus och… Läs mera »

Amniotics tar sista steget inför kliniska studier

Lundabolaget Amniotics, som har utvecklat en stamscellsbehandling för covidpatienter, tar in runt 38 miljoner kronor i en investeringsrunda. Det då större planer väntas ta fart under det kommande året. – Vi håller på att förbereda bolaget på att gå in i en klinisk fas och tittar även på att lista bolaget under året. Så man… Läs mera »

Grodan blev prins på Rapidusfesten

Årets Rapidusföretag är FlatFrog, som efter ett decennium av utveckling, anpassning och tunga kostnader verkar ha uppnått sitt efterlängtade globala genombrott. Även Helsingsborgsbolaget Healthy Heroes prisades under årets Rapidusfest, i kategorin ”friskt vågat” för sin satsning på frukostflingor för barn. Redan för ett par veckor sedan var årets Rapidusfest, som ikväll gick av stapeln på… Läs mera »

Anoto tar indisk order

Börsnoterade Anoto i Lund, med vd Stein Revelsby, tar en order värd 14 miljoner kronor från indiska Trata. Affären gäller 12.000 digitala pennor och formulärlicenser. En första delleverans har redan skett och sista skeppning väntas ske vintern 2017. Trata jobbar med ett system för snabb och automatiserad överföring av information från läkare till apotek, laboratorium… Läs mera »

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: