söndag 3 december 2023

inloggad som

Silicon Valley nästa för Connectitude

|  
|  ,

Malmöföretaget Connectitude, som integrerar industriella system med Internet of things, etablerar sig i Silicon Valley. Startskottet är att vd Johan Nilsson och kollegan Richard Houltz åker över för att delta i acceleratorprogrammet Tinc, vilket delvis bekostas av Vinnova.

– Vi har möjligheten att hjälpa till med en industrirevolution och då är det synd att bara sälja till bolag i Sverige. Genom att bli kompatibla med alla maskintillverkare kan vi få en global plattform. I Silicon Valley finns ett nätverk som är extraordinärt och som svenskt bolag passar kulturen där ganska bra, säger Johan Nilsson till Rapidus.

När fyraveckorsdrillningen på Tinc är över ska Connectitude öppna ett kontor på Nordic Innovation House i Palo Alto. Inledningsvis kommer företaget bara att ha en enda anställd i Kalifornen, men Johan Nilsson säger att planen är att öka snabbt. Och fler internationella säljkontor ska följa efter.

– Vi kan leverera överallt i världen via partnerskap, men våra större kunder vill att vi ska vara globala för att de ska känna sig trygga. Åtminstone behöver vi finnas i flera tidszoner. Nästa kontor kan bli i Asien eller Sydamerika, säger Johan Nilsson.

Connectitude startades som ett systerbolag till IT-konsultbolaget Cenito, med fokus på industrikunder. Bland de svenska kunderna märks Alfa Laval, Sandvik och Santa Maria.

Niclas Lindstrand

Malmöföretaget Connectitude, som integrerar industriella system med Internet of things, etablerar sig i Silicon Valley. Startskottet är att vd Johan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad