söndag 3 december 2023

inloggad som

Nya värvningar på Orbital Systems, Red Glead och Connectitude

Mårten Öbrink lämnar vd-posten för inkubatorn Minc i Malmö. Han går till Orbital Systems där han ska arbeta som teknisk chef för bolagets produkter. Han tar även plats i styrelsen. Malmöbolaget Orbital Systems utvecklar en dusch som återanvänder stora delar av vattnet och värmeenergin. Öbrink kliver även in i styrelsen för Arthro Therapeutics i vår. Bolaget har tagit fram en mjukvara för att behandla kroniska sjukdomar, däribland artros. Vem som tar över posten på Minc är i dagsläget oklart, en ny vd planeras vara på plats under våren.

Helena Ekdahl, grundare av Labjoy och före detta AstraZeneca-anställd, går till kontraktsforskningsbolaget Red Glead Discovery i Lund. Helena Ekdahl kommer ansvara för affärsutveckling och vetenskapliga tekniker inom områdena cellbiologi och molekylärbiologi. Hon kommer fortsätta driva Labjoy på deltid. Labjoy är inriktat på konsultbemanning inom biologiskt laboratoriearbete samt utveckling av labbutrustning.

Peter Blomberg har rekryterats för att jobba med affärsutveckling inom Malmöbaserade IT-konsultbolaget Connectitude. Han har tidigare haft en rad liknande befattningar på Alfa Laval och ABB. Connectitude jobbar gentemot industrin och utvecklar mjukvara för att styra och läsa av maskiner. Bolaget grundades i höstas, men dess verksamhet har existerat tidigare inom moderbolaget Cenito Software. Koncernen har 30 anställda, varav cirka hälften jobbar med Connectitude.

Rapidus

 

Mårten Öbrink lämnar vd-posten för inkubatorn Minc i Malmö. Han går till Orbital Systems där han ska arbeta som teknisk […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad