fredag 26 april 2024

inloggad som

Malmöbaserade Cenito bygger inkubator

Grundaren Richard Houltz kliver ur rollen som vd för Cenito Software i Malmö och satsar på inkubatorverksamhet. Ett nytt våningsplan har inretts på Cenitos kontorshus på Södra Tullgatan 4 för att husera Malmö Startup Studio — som mot ägarandelar ska erbjuda tekniska entreprenörer hjälp med utveckling och lansering av produkter i ett tidigt skede.

— Jag har anställt en vd sedan första oktober för att kunna ägna mig på halvtid åt detta. Det är bra att ha Cenito i ryggen medan jag bygger nytt, säger Richard Houltz.

Bakom satsningen står även Peter Berggren och Erik Starck, som driver en rad startups sedan tidigare.

Cenitos nya vd Daniel Nilsson kommer närmast från arbetet som säljare på IT-konsulten Altran. Delägaren Johan Nilsson berättar att Cenito, vars huvudinriktning är att bygga designade touch-paneler åt tung industri, planerar växa från 19 till 25 anställda nästa år.

— Vi vill skala upp framöver. Vi har bra merförsäljning på befintliga kunder, men växer också på den mobila sidan med app-utveckling till Malmöföretag.

Vid sidan av Johan Nilsson och huvudägaren Richard Houltz är Dan Persson, Joel Fjordén och Henrik Strömberg ägare till Cenito Software. Bland kunderna märks Gambro, Alfa Laval, CGI, Nokia och Microsoft. Bolaget omsatte knappt 12 miljoner kronor under 2012.

Vibeke Hjalmers

Grundaren Richard Houltz kliver ur rollen som vd för Cenito Software i Malmö och satsar på inkubatorverksamhet. Ett nytt våningsplan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.