lördag 21 september 2024

inloggad som

Storbritannien nästa för Hypergene

Mjukvarubolaget Hypergene siktar på en etablering i Storbritannien under nästa år. Det efter att nyligen ha slagit upp portarna i Norge.

– Under 2019 ska vi ha en synlig marknadsnärvaro i Norge och ha påbörjat arbetet i England med fokus på ett par av våra segment; högskola. universitet och fastighetssektorn, säger marknadschef Robin Askelöf till Rapidus.

I Norge finns kunden Oslo universitet. Ett par anställda arbetar i landet, på kontoret som delas med partnern Arribatec.

– Under 2018 gick vi från en marknadssatsning i Norge till en etablering i Oslo. Planen är samma för England, säger Robin Askelöf till Rapidus.

Hypergene utvecklar beslutsstöd för verksamhetsstyrning för planering, analysering, uppföljning samt budget- och prognosprocesser. Några funktioner är verksamhetsrapportering och inköpsanalys. Bland kunderna syns Sysav, Kungsleden, VikingLine och cirka 70 kommuner runt om i Sverige.

Runt 170 personer arbetar i bolaget varav runt 70 på huvudkontoret i Malmö, resten är fördelade på övriga kontor i Sverige.

Ifjol landade omsättningen på 143 miljoner kronor och siktet är inställt på 180 miljoner i år. Investeringsbolaget Monterro är majoritetsägare, resten ägs av Per Engwall, vd Per Hidenius och Ola Enqvist samt övrig personal.

Emily Binks

Mjukvarubolaget Hypergene siktar på en etablering i Storbritannien under nästa år. Det efter att nyligen ha slagit upp portarna i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Ester väljer Lund som bas för expansion

    Större kundtjänstavdelningar kan jobba betydligt effektivare med bättre verktyg. Det är mottot för det estniska bolaget Feelingstream som utvecklar AI-analys av kundsamtal. Lund har blivit navet för en nordisk expansion.

  • Tord Wingren ser ljuset för Brainlit

    Bluetooth-uppfinnaren Tord Wingren har ett mål – att hans bolag Brainlit ska få sitt genombrott innan han går i pension. Nu får han hjälp av pengar från en amerikansk fond.

  • Tretton37 räddat i elfte timmen

    IT-konsultbolaget Tretton37 var i somras två bankdagar från konkurs. I en intervju med Rapidus berättar grundaren Deniz Yildirim om bakgrunden till att hela styrelsen hoppat av och hur han tänker rädda det tidigare så framgångsrika bolaget från Lund.

  • Skånsk startup backas av namnkunniga investerare

    Saas-bolaget Squidler i Malmö har säkrat en ängelfinansiering med kända skånska namn bland änglarna. Målet är att bli ledande inom kvalitetssäkring av webbplatser med hjälp av autonom testteknik.

  • Kris i Tretton37 – hela styrelsen har lämnat

    Det ser illa ut för IT-konsultbolaget Tretton37 i Lund. Hela styrelsen har lämnat bolaget under sommaren samtidigt som kapitalbehovet är skriande. Ensam kvar på skutan sitter grundaren Deniz Yildirim.

  • Diamir-grundarna startar nytt

    Förra året såldes IT-konsultbolaget Diamir Consulting till konsultjätten Omegapoint. Nu startar Diamir-grundarna ett helt nytt nischbolag. Nu startar jakten på talanger att anställa.

  • Ung börs-vd med miljardmål

    Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.