torsdag 21 november 2024

inloggad som

Trivector plockar EU-projekt för sju miljoner

|  , ,

De närmaste fyra åren ska 2.000 boende i Örebro utrustas med teknik som håller kolla på deras minsta steg. Åtgärden är en del av ett EU-projekt för att undersöka effekterna av satsningar som får fler att gå och cykla. För den svenska delstudien står Lundabaserade teknikkonsultbolaget Trivector, som kan räkna hem intäkter på sju miljoner kronor från uppdraget.

Örebro blir en av sju städer i Europa där invånarnas resvanor ska närstuderas. Målet med EU-projekt, som har en totalbudget på sex miljoner euro, är att visa de samhällsekonomiska konsekvenserna av att fler väljer cykeln och fötterna som transportmedel och därmed får mer vardagsmotion. Bland de första uppgifterna blir att hitta teknik som gör det möjligt att följa de frivilliga försökspersonernas rörelsemönster. Trivector utvecklar just nu en mobilapp som använder telefonens GPS-funktion för att rapportera bärarens position löpande.

— Men om det blir den appen som används, det får vi se, säger Trivectors vd Christer Ljungberg.

För Trivector, vars omsättning i år väntas växa marginellt till cirka 90 miljoner, är affären ett av de största enskilda konsultuppdragen hittills, uppger han.

Trivector grundades i slutet av 1980-talet av några trafikforskare från LTH. I dag sysselsätter verksamheten ett 90-tal anställda i fyra dotterbolag, varav 15 anställda inom Trivector System som utvecklar IT-system åt exempelvis Trafikverket och Skånetrafiken. Nyligen gjordes de första instegen i Norge, bland annat med en affär på informationssystem för pendelbåtsstrafik i Möre och Romsdals fylke.

Koncernen har sätet i Lund med kontor i Stockholm och Göteborg. Trivector ägs av de tre grundarna, däribland Christer Ljungberg, samt till en mindre del av 15 privatpersoner varav merparten är anställda i bolaget.

Erik Olausson

De närmaste fyra åren ska 2.000 boende i Örebro utrustas med teknik som håller kolla på deras minsta steg. Åtgärden […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Precise ser ljuset

    Efter sju svåra år och åtta bedrövelser ser Lundabolaget Precise Biometrics ut att gå mot vinst och positivt kassaflöde. – Riktningen ser mycket bra ut, säger vd Joakim Nydemark.

  • … men tungt år för Skånes näringsliv

    Fler delar inom det skånska näringslivet står inför stora utmaningar. Det framgår av höstens utgåva “Skånsk konjunktur 2024”, som ges ut av Sparbanken Skåne och Øresundsinstituttet. Dessa är utmaningarna.

  • Alfa Laval spår kraftig tillväxt

    Alfa Laval räknar med en rejält ökad försäljning under kommande år. Den globala energiomställningen, med nya affärsområden, är en viktig drivkraft. Se här hur mycket vd Tom Erixon räknar med att växa.