tisdag 23 april 2024

inloggad som

Stratiteq får jätteavtal med Skånetrafiken

Konsultföretaget Stratiteq i Malmö får ett nytt kontrakt med Skånetrafiken – till ett värde av minst 100 miljoner kronor. Stratiteq har redan Region Skåne och Skånetrafiken som en av sina största kunder, men nu gjordes en ny upphandling för bland annat vidareutveckling av biljettsystemet.

– Det är ett väldigt viktigt kontrakt för oss. Vi har lärt oss enormt mycket om kollektivtrafik i samarbetet med Skånetrafiken och tillsammans fått spinoff-uppdrag hos bland annat Blekingetrafiken och Östgötatrafiken, säger Stratiteqs vd Frank Hennekens till Rapidus.

Det nya avtalet sträcker sig över fyra år, med möjlighet att förlänga två gånger på två år vardera. På åtta år beräknas avtalet vara värt drygt 200 miljoner kronor.

– Hela tanken med vårt biljettsystem är att underlätta för våra kunder. För att möta deras behov utvecklar vi det nya systemet i egen regi och tar hjälp av leverantörer i världsklass, säger Johan Frithiof-Karlberg, chef Digitalisering & IT på Skånetrafiken.

Frank Hennekens blev ny vd för Stratiteq i somras. Företagets styrelse ska inom kort besluta om en ny strategi för åren 2020-2024. Dagens personal på runt 100 anställda ska enligt den strategin växa till 250 när perioden är slut.

–Det är enormt tuff konkurrens att hitta rätt medarbetare, men det hjälper om man kan erbjuda utmanande och roliga projekt. Skånetrafiken är ett sådant projekt. Det ligger i teknisk framkant, säger Frank Hennekens.

Stratiteq omsatte i fjol 146 miljoner kronor och gjorde en vinst på 2,7 miljoner kronor.

Niclas Lindstrand

Konsultföretaget Stratiteq i Malmö får ett nytt kontrakt med Skånetrafiken – till ett värde av minst 100 miljoner kronor. Stratiteq […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad