söndag 28 april 2024

inloggad som

Innovation Skåne blir partner i danskt miljöteknikkluster

Region Skånes bolag Innovation Skåne är ny strategisk partner i danska Gate 21, en medlemsorganisation för offentlig och privat sektor inom grön omställning.

Gate 21 har 90 medlemmar som utgörs av regioner, kommuner, företag och vetenskapliga institutioner. Innovation Skåne samarbetar sedan tidigare med organisationen i två projekt, inom belysning respektive mobilitet och transportsystem, däribland effekten av självkörande kollektivtrafik.

– Som partner kan vi vara mycket mer proaktiva. Tidigare har vi blivit tillfrågade om att hoppa på projekt men nu kan vi ha en helt annan strategisk dialog och gemensamt planera framåt, säger Innovation Skånes vd Joakim Nelson.

Ett av huvudsyftena med Gate 21 är, liksom med Innovation Skåne, att koppla samman näringslivet och offentlig sektor för att uppnå samhälleliga förändringar – i Gate 21:s fall grön omställning.

I projektet inom mobilitet deltar, förutom Innovation Skåne, bland andra Malmö universitet, Trafikverket och flera kommuner på bägge sidor av sundet. I belysningsprojektet syns fler privata aktörer som Kraftringen och Philips. Det nya partnerskapssamarbetet ska till en början fokusera på dessa två områden, men Joakim Nelson tror att det kommer nya samarbetsområden framöver.

Emiliano Strauss

Region Skånes bolag Innovation Skåne är ny strategisk partner i danska Gate 21, en medlemsorganisation för offentlig och privat sektor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.