Avalanche Studios växer ur Devhub-lokaler

Vid inflyttningen i Devhub i september i fjol var Avalanches Malmöstudio två personer. Nu har studion vuxit till 22 och flyttar på fredag till nya lokaler.

– Planen var från början att vi skulle bli 30-35 personer och det fanns inga rum anpassade för det. Vi flyttar till Norra Vallgatan i Malmö, där har vi möjlighet att bli 50 personer om det skulle behövas, säger studiochef Sara Ponnert till Rapidus.

Malmöstudion arbetar med ett hittills hemligt spelprojekt. I tisdags släppte Avalanche Studios spelet Generation Zero som utspelar sig i 80-talets Sverige. Generation Zero har tolvårsgräns och följer Avalanches tradition med stora, öppna världar.

Senare i vår släpps Rage 2, en uppföljare till first person shooter-spelet från 2011. Avalanche har varit med och utvecklat spelet som publiceras av Bethesda Softworks. I julas släpptes dessutom Just Cause 4, som Avalanche också utvecklat.

Avalanche Studios ägs av Nordisk Film Games, och finns även i Stockholm och New York.

Vem som flyttar in i lokalerna efter Avalanche är hittills okänt. I Devhub sitter bolag som IO Interactive, Longhand Electric, Coffee Stain Publishing och Frogsong Studios.

Emily Binks

Bransch/Kategori
Företag
Person

Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

Prova nyhetstjänsten här!


Samarbetspartners: