torsdag 18 april 2024

inloggad som

Mer än hälften uthyrt på DevHub

|  ,
|  

Sedan öppnandet i september har spelklustret DevHub vuxit till att ha 60 procent beläggning i Blackberrys gamla lokaler i Malmö.

– Det är 20 företag som sitter i våra lokaler och 70 personer, det finns plats för cirka 100 personer, säger Peter Lübeck, chef för initiativtagaren Game Habitat, till Rapidus.

Inräknat danska IO Interactive som hyr ett eget våningsplan arbetar totalt 90 personer på olika studios, förlag och bolag i huset. Andra aktörer som finns i huset är Avalanche Studios, Coffee Stain Publishing och Frogsong Studios.

Game Habitat har inte gått in med egna pengar i satsningen med har fått hyresrabatter från Vasakronan och planerar växa organiskt framöver.

Emily Binks

Sedan öppnandet i september har spelklustret DevHub vuxit till att ha 60 procent beläggning i Blackberrys gamla lokaler i Malmö. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Miljonregn över skånska startups

    ,
    Almi Invest har säkrat 1,6 miljarder kronor till nya investeringar, ett glädjebesked för svenska entreprenörer. Nu kan Rapidus avslöja hur stor del av kakan som går till skånska bolag. 

  • Det offentliga räds inte NIS2

    I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

  • Sandberg donerar 100 Mkr

    Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning.