Ännu ett Birgerssonbolag i konkurs

Trygghetsbolaget i Malmö har i dag försatts i konkurs. Det är det andra av förre Framfab-chefen Jonas Birgerssons bredbandsrelaterade bolag som tvingas lägga ner inom loppet av ett par veckor. Nyligen gick Blokks (tidigare Hårdvarubolaget) på Ideon i konkurs.

Trygghetsbolaget utvecklade tjänster kring trygg- och säkerhet där larmsignaler skickades vidare via Internet.

För en månad sedan genomfördes en bryggfinansiering där Virtual Business House gick in med 650.000 kronor i nytt kapital. Samtidigt köpte man ut den tidigare delägaren Framfab och personalen köpte ut grundartrion. Men pengarna och tiden räckte inte för att rädda Trygghetsbolaget till en långsiktig finansiering.

-- Det är ett mycket, mycket bra bolag och skulle kunna ha blivit en vinnande spelare, men det föll på att det skulle kosta för mycket pengar innan försäljningen skulle komma i gång, säger Sebastian Merlöv, VD för största ägaren Virtual Business House och styrelseledamot i Trygghetsbolaget.

Vid konkursen ägde Virtual Business House 37 procent, Jonas Birgersson 33 procent och personalen 30 procent av aktierna.

Bransch/Kategori

    Håll dig uppdaterad med nyhetstjänsten om tillväxten i Öresundsregionen

    Rapidus är en abonnemangsbaserad nyhetstjänst om tillväxtbranscherna i Skåne och Köpenhamnsområdet. Vi ger snabba nyheter och vassa analyser av helt exklusiv karaktär, samt arrangerar högkvalitativa nätverksträffar med intervjuer med regionens starkaste näringslivspersonligheter.

    Prova nyhetstjänsten här!


    Samarbetspartners: