lördag 22 juni 2024

inloggad som

Ännu ett Birgerssonbolag i konkurs

Trygghetsbolaget i Malmö har i dag försatts i konkurs. Det är det andra av förre Framfab-chefen Jonas Birgerssons bredbandsrelaterade bolag som tvingas lägga ner inom loppet av ett par veckor. Nyligen gick Blokks (tidigare Hårdvarubolaget) på Ideon i konkurs.

Trygghetsbolaget utvecklade tjänster kring trygg- och säkerhet där larmsignaler skickades vidare via Internet.

För en månad sedan genomfördes en bryggfinansiering där Virtual Business House gick in med 650.000 kronor i nytt kapital. Samtidigt köpte man ut den tidigare delägaren Framfab och personalen köpte ut grundartrion. Men pengarna och tiden räckte inte för att rädda Trygghetsbolaget till en långsiktig finansiering.

— Det är ett mycket, mycket bra bolag och skulle kunna ha blivit en vinnande spelare, men det föll på att det skulle kosta för mycket pengar innan försäljningen skulle komma i gång, säger Sebastian Merlöv, VD för största ägaren Virtual Business House och styrelseledamot i Trygghetsbolaget.

Vid konkursen ägde Virtual Business House 37 procent, Jonas Birgersson 33 procent och personalen 30 procent av aktierna.

Trygghetsbolaget i Malmö har i dag försatts i konkurs. Det är det andra av förre Framfab-chefen Jonas Birgerssons bredbandsrelaterade bolag […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]