lördag 4 maj 2024

inloggad som

Fler företagsköp på väg för Dreamwork

I slutet av förra veckan köpte rekryteringsbolaget Dreamwork i Helsingborg upp Stockholmsbaserade Swesale. Men redan nu planeras fler företagsköp, säger Dreamworks vd Mats Kullenberg till Rapidus.

– Just nu tittar vi på och har en dialog med tre-fyra företag till och min styrelseordförande Lars Wahlström träffade ytterligare ett häromdagen. Vi är inne i en förvärvsstrategi för att komplettera vår organiska tillväxt, så vi vill köpa ett antal bolag som kompletterar oss specialistmässigt eller geografiskt, säger Mats Kullenberg.

Swesale, som omsatte drygt 35 miljoner kronor under 2018, är specialiserade på att rekrytera och hyra ut säljare. Dreamwork har redan ett kontor i Stockholm, men det är inriktat mer på finans, ingenjörer och IT.

– Vi samlokaliserar så mycket vi kan och ska hitta så bra synergier som möjligt. Swesales nuvarande kunder kan få tillgång till vår expertis också, nästan alla bolag har en ekonomiavdelning och arbetar på något sätt med IT, säger Mats Kullenberg.

Dreamwork har idag kontor i Helsingborg, Malmö, Lund, Stockholm, Göteborg och Södertälje. Moderbolaget Dreamwork Scandinavia omsatte 2018 nästan 140 miljoner kronor och hade då 212 anställda.

Niclas Lindstrand

I slutet av förra veckan köpte rekryteringsbolaget Dreamwork i Helsingborg upp Stockholmsbaserade Swesale. Men redan nu planeras fler företagsköp, säger […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.