torsdag 30 maj 2024

inloggad som

Finns det ekonomi i delningsekonomi?

|  
|  

I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.

Bolaget erbjuder en plattform för samägande av båtar, husbilar och fritidshus. Användarna får hjälp med bland annat kontrakt och bokningssystem. Det finns också en marknadsplats med annonser för samägda objekt.

Della8 har hittills lyckats locka investerare, bland annat efter att medverkat i Draknästet 2022. Nu är bolaget i behov av ny bryggfinansiering för att kunna locka fler användare till plattformen.

Men hur övertygar man folk till att samäga? Vilket motstånd möter Emelie Nilsson Sträng och vilka trender talar till företagets fördel?

Lyssna på avsnittet och följ oss på:

Spotify

Podcaster

I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Lyft för Joel Eklunds sportföretag

  USWE Sports som säljer sportryggsäckar gick över 100 Mkr i försäljning under det brutna räkenskapsåret. Även lönsamheten förbättras snabbt.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Industridesign vänder efter tuff vår

  Designföretaget Zenit i Malmö pustar ut efter en vår som vd Jonas Svennberg kallar för ”katastrof”. Nu väljer fem av firmans anställda att bli partner i bolaget.

 • Genombrott för Opticept

  Opticept har fått sin största order hittills, fem gånger större än tidigare års helårsomsättningar.
  – Det går inte att jämföra med något annat vi presterat, säger vd Thomas Lundqvist som nu måste skala upp produktionen.