tisdag 30 april 2024

inloggad som

Pion förvärvar Dreamwork

|  ,
|  ,

Stockholmsbaserade Pion Group, med varumärken som bland andra Poolia och Uniflex, förvärvar den Helsingborgsbaserade rekryteringskoncernen Dreamwork, som i år förväntas omsätta 160 miljoner kronor.

– Vi har genom åren blivit uppvaktade med jämna mellanrum och känner verkligen att vi nu hittat rätt framtida ägare. Pion passar vår kultur, våra värderingar och framför allt vår personal. I mindre bolag, som vårt, så skapas det naturliga glastak. De krossas nu och personalen har chans att utvecklas i en större koncern, säger Dreamworks vd Mats Kullenberg. 

Prislappen är 45 miljoner kronor plus nettokassa, varav 12 miljoner utgörs av aktier i Pion som är noterat på Nasdaq Stockholm Small Cap. Säljarna är en grupp privata investerare, sex personer från personalen samt Dreamworks grundare och huvudägare Mats Kullenberg, som nu ska bli vice vd för Poolia Sverige. 

– Det känns jättespännande och jag ser framför allt fram emot att komma in i resan som Pion Group nu sjösatt, säger han. 

Gruppen har offentliggjort en ambitiös tillväxtambition på minst 20 procent per år fram till 2026, ett mål som ska uppnås bland annat genom fler förvärv. 

– Vi har i nuläget en pipeline på intressanta förvärvsbolag inom teknik- och strategikonsultation, säger Pion Groups styrelseordförande Lars Kry. 

Han representerar Danir-koncernen som blev nya delägare i Pion Group för två år sedan. 

Delar av Dreamworks rekryteringsverksamhet kommer på sikt att gå över till Poolia och bemanningsverksamheten går till Uniflex. Varumärket Dreamwork ska dock leva kvar på ett eller annat sätt, säger Mats Kullenberg som också försäkrar att all personal kommer att bli väl omhändertagen i övergången. Dreamworks dotterbolag Lisberg, som specialiserar sig på rekrytering av chefer och ledare, fortsätter som ett självständigt dotterbolag inom Pion Group. 

Emiliano Strauss
Mette Carlbom

Stockholmsbaserade Pion Group, med varumärken som bland andra Poolia och Uniflex, förvärvar den Helsingborgsbaserade rekryteringskoncernen Dreamwork, som i år förväntas omsätta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad