måndag 29 april 2024

inloggad som

Nasa bygger internt Wikipedia med Malmöteknik

Apple, Intel och General Electric är tre storföretag som redan använder Malmöbolaget RefinedWikis mjukvara. Senaste tillskottet är amerikanska rymdfartsmyndigheten Nasa.

Sista räkenskapsåret växte det australiensiska mjukvarubolaget Atlassian med 35 procent, till en omsättning på drygt 100 miljoner dollar. Den våldsamma tillväxten har gett draghjälp åt RefinedWiki, som utvecklar ett grafiskt användargränssnitt till företagswikin Confluence, en av Atlassians produkter. Med programmet kan användarna strukturerat samla företagsinformation, motsvarande uppslagsverket Wikipedia, men inom organisationen. RefinedWikis gränssnitt gör det enklare att navigera bland informationen.

— Vi gör wikin tillgänglig för icke-teknisk personal som finanschefer och HR-folk. Samtidigt förenklar vi uppbyggnaden av företags intranät, säger vd och medgrundare Jimmy Lundström.

Första, och förlängda, räkenskapsåret omsatte Refinedwiki tre miljoner kronor med ett resultat strax över en miljon. I år räknar Jimmy Lundström med att växa till 3,5 miljoner kronor med fortsatt god marginal.

Personalstyrkan har växt från två till fyra med ytterligare någon utvecklare på väg in. Bolaget saknar säljpersonal. Spridningen sker genom Confluence och partner, men framförallt genom att utvecklare själva laddar ner produkten och introducerar dem i sina organisationer.

— Vår största målgrupp är företag och organisationer med runt 500 användare och där ligger priset för en licens på 2.000 dollar. Eftersom vi satsar på volym har det varit viktigt att hålla ner behovet av support, säger Jimmy Lundström.

Han äger RefinedWiki tillsammans med medgrundaren Emil Sjödin.

Joel Lyth

Apple, Intel och General Electric är tre storföretag som redan använder Malmöbolaget RefinedWikis mjukvara. Senaste tillskottet är amerikanska rymdfartsmyndigheten Nasa. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.