torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Växande RefinedWiki har nytt tilläggsprogram på gång

Malmöbolaget RefinedWiki har ökat sin omsättning med tre miljoner kronor. Samtidigt är det möjligt att bolaget kommer påbörja utveckling av ytterligare ett tilläggsprogram för ett av Nasdaq-noterade Atlassians mjukvaruprogram under året.

RefinedWikis huvudsakliga verksamhet är att utveckla grafiska gränssnitt åt Atlassians produktivitets- och kommunikationsmjukvara Confluence. Programmet samlar all företagsinformation på ett ställe och används som bland annat intranät och dokumenthantering. RefinedWiki utvecklar också molnversioner av tilläggsprogrammen.

Sedan omkring ett år tillbaka har bolaget även utvecklat ett tilläggsprogram åt Atlassian-programmet Jira Service Desk, som utvecklar mjukvara för IT-avdelningar och kundtjänst.

– Vi släppte den till Jira Service Desk i slutet av mars förra året och vi har fått in en bit över 400 kunder, bland annat använder Coca Cola, Airbnb och Bosch den. I år håller vi på att titta på ytterligare en plattform, säger vd Emil Sjödin till Rapidus.

Mellan 3.000 och 4.000 företag i över 100 länder använder tilläggsprogrammen. De flesta användarna finns i USA, Europa, Sydkorea och Australien. Bland dem syns Apple, Nasa, Blizzard, Spotify och Klarna.

Omsättningen för 2017 ökade till 13 miljoner kronor. RefinedWiki sysselsätter 14 personer, Emil Sjödin uppskattar att personalstyrkan kommer landa på mellan 17-20 medarbetare vid slutet av året.

RefinedWiki grundades 2009 av Emil Sjödin och Jimmy Lundström, som äger företaget tillsammans.

Emily Binks

Malmöbolaget RefinedWiki har ökat sin omsättning med tre miljoner kronor. Samtidigt är det möjligt att bolaget kommer påbörja utveckling av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.