måndag 29 april 2024

inloggad som

… medan skånsk Appleveteran startar på ny kula

|  , , ,
|  

En av Apples chefer i Malmö lämnar IT-jätten för att istället bli teknikchef för bolaget Spendency, som förlägger sin utvecklingsverksamhet till Skåne. Spendency förbättrar inköpsprocesser genom artificiell intelligens och är ett dotterbolag till administrationsföretaget Visma samt det inköpsfokuserade konsultbolaget Effso.

Adam Skogman var tidigare chef för ett team på cirka 15 utvecklare på Apple i Malmö. Han var med och startade bolaget Spendency för fyra år sedan men under tiden på Apple har han inte varit involverad i verksamheten. Nu satsar han för fullt på Spendency, som redan har ett 80-tal kunder. Bland dem finns SAS, Swedavia, SCA samt moderbolaget Effso.

Spendency ägs gemensamt av Effso och Visma och hjälper företag att få bättre överblick över sina inköp. Enligt Adam Skogman är inköp en utmärkt bransch för att applicera AI och digitalisering, och nu är planen att kraftigt utveckla Spendencys verksamhet och även bygga fler produkter i Effsos portfölj av nischade inköpsprodukter. Han ser stora likheter mellan det nya jobbet och verksamheten på Apple.

– Apples pragmatiska inställning till AI och att hitta konkreta tillämpningar som gör direkt nytta för kunden, det tar jag verkligen med mig, säger Adam Skogman till Rapidus.

Anders Frick

En av Apples chefer i Malmö lämnar IT-jätten för att istället bli teknikchef för bolaget Spendency, som förlägger sin utvecklingsverksamhet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.