tisdag 20 maj 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Anoto börjar säljas på måndag – första pennan kostar 3000 kronor

På måndag går starten för den kommersiella lanseringen av det lundautvecklade Anoto-konceptet med digitalt papper och penna. Då börjar Vodafone sälja Anoto-pennan i sina 50 butiker i Sverige och hos ytterligare ett hundratal återförsäljare. Under året räknar Anotos VD Christer Fåhraeus med lansering på ytterligare fem till tio marknader.

Anoto-pennan, som i handeln kommer att bära Sony Ericssons logotyp och kallas Chatpen, blir inledningsvis en ganska dyr produkt, strax under 3.000 svenska kronor är riktpriset. Tidigast nästa år finns förutsättningar för att priset kommer ner under 2.000 kronor. Pennan kommer också att säljas i paket med Sony Ericssons T68i för cirka 6.000 kronor.

Till det kommer avgifter för tjänsterna i Vodafones nät: 120 kronor i anslutningsavgift, 49 kronor i månadsavgift och mellan tre och sex kronor per mail eller grafiskt SMS som skickas via en mobiltelefon.

— Ett väldigt attraktivt pris, tyckte Vodafones vice VD Tommy Sundström, som möttes av en rad kritiska frågor om prissättningen vid den presskonferens som just avslutats.

En annan nackdel som framkom är att pennorna inledningsvis inte kommer att kunna användas för överföring av sparad text till Bluetooth-utrustade datorer. All kommunikation måste gå över mobilnätet. Det är inte heller klart om och när andra svenska mobiloperatörer får lansera tjänsterna.

På måndag går starten för den kommersiella lanseringen av det lundautvecklade Anoto-konceptet med digitalt papper och penna. Då börjar Vodafone […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Mistbase-grundaren laddar om

    Saas-bolaget Peak Energy är Mistbase-grundaren Michal Stalas nya satsning, åtta år efter att han sålde Mistbase för uppåt 150 Mkr. Nu vill han utveckla mjukvara för optimering av elanvändning.

  • De ska tina upp life science-frosten

    Finansprofilen Markus Neuding samlar tunga namn till MVIP, panelen som ska råda bot på kapitalbristen i life science-sektorn. Tio namnkunniga personer från bland annat Fåhraeus Startup & Growth, EQT och Nordic Angels finns med. Rapidus har hela listan.

  • Lågkonjunkturen behåller sitt grepp

    Skånsk ekonomi befinner sig fortsatt i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Näringslivet kämpar, hushållen har det tufft och osäkerheten om framtiden är påtaglig. Det framgår av en ny konjunkturrapport.