torsdag 18 juli 2024

inloggad som

Avknoppningstema inleder ny seminarieserie i Medicon Valley

Är avknoppningar ett hot mot företagets affärsidé eller en del i ett företags tillväxtstrategi?

— Det är en allt mer aktuell fråga som vi allsidigt vill belysa, säger Charlotte Munck af Rosenschöld, VD för Medeon Science Park i Malmö.

Frågan ska diskuteras av företagare och forskare vid ett eftermiddagsseminarium på Medeon den 23 januari. Ledande personer från universitet, läkemedels-, bioteknik- och medicinteknikföretag från båda sidorna av Öresund bjuds in till seminariet.

Bland annat ska VD Lennart Sjölund från Jostra AB i Lund berätta om sina erfarenheter av avknoppning från Gambro och forskningschef Henrik Ørum i Cureon A/S om erfarenheterna från sitt företags avknoppning från Exiqon. Docent Åsa Lindholm-Dahlstrand från Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg forskar kring avknoppningsföretag och ska tala om ”tillväxt och innovativitet i kunskapsbaserade avknoppningsföretag”.

Initiativtagare till seminariet är Medeon och Medicon Valley Academy. Seminariet är det första i en rad planerade möten mellan beslutsfattare i Medicon Valley.

— Vi vill skapa ett forum för professionellt verksamma inom våra områden på båda sidor om Sundet, säger Charlotte Munck af Rosenschöld.

Är avknoppningar ett hot mot företagets affärsidé eller en del i ett företags tillväxtstrategi? — Det är en allt mer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.