fredag 29 september 2023

inloggad som

adDoc söker 20 miljoner till IT-lösning för kliniska studier

Lundaföretaget adDoc, som utvecklar Internetbaserade portallösningar för kliniska studier, söker upp till 20 miljoner svenska kronor i externt kapital.

— Vi har flera kontakter och håller på att förhandla, uppger företagets tf VD Sten Kornfält.

Önskemålet är en investerare med erfarenhet från läkemedelsbranschen eller en industriell investerare. Förhoppningen är att förhandlingarna ska ge resultat före årsskiftet. En möjlighet är att ta in en del av summan nu och resten i vår.

Pengarna ska användas till utveckling av företagets nya produkt TrialOnline, en portallösning där läkare via Internet kan registrera resultat från kliniska studier på olika orter. Dessutom behövs kapital till en marknadsetablering i Skandinavien.

TrialOnline lanseras under första kvartalet nästa år och omfattar även funktionerna i den tidigare produkten TrialPage, en informationsportal för inblandade läkare, övervakare och läkemedelsbolag vid kliniska prövningar.

Lundaföretaget adDoc, som utvecklar Internetbaserade portallösningar för kliniska studier, söker upp till 20 miljoner svenska kronor i externt kapital. — […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad