onsdag 17 juli 2024

inloggad som

Euris nyemission redan fulltecknad

Den pågående nyemissionen i lundaföretaget European Institute of Science (Euris) är fulltecknad redan från start. En grupp institutioner har gått in och garanterat hela emissionsbeloppet om 9,6 miljoner svenska kronor.

Av emissionsprospektet framgår bara att huvudägarna i Euris har avstått teckningsrätter motsvarande två tredjedelar av de 605.500 nyemitterade aktierna i syfte att öka ägarspridningen i bolaget. Vad som inte står är att hela emissionen är garanterad och därför kommer att bli övertecknad.

Vilka institutioner det rör sig om är hemligt. Per Olsson, vice VD på Spectra kapitalförvaltning som sköter emissionen, uppger bara att det rör sig om högst fem institutioner och att alla inte är svenska.

Efter anmälningstidens utgång 2 maj kommer Spectra tillsammans med Euris att gå igenom alla anmälningar utan företrädesrätt och fördela de nya aktierna mellan institutioner och privata placerare. Målet är att både få in några institutioner som nya ägare och samtidigt tillräckligt många småsparare för att öka likviditeten i aktien, som handlas på SBIs väntelista.

Den pågående nyemissionen i lundaföretaget European Institute of Science (Euris) är fulltecknad redan från start. En grupp institutioner har gått […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.